2018-05-01
晏昼谂住去pmq 睇一个今期以环保做主题o既市集,所以同埋两个朋友o系番上中环呢头食个lunch 先出发。因为我唔多蒲soho / 兰桂坊呢面(我o系香港岛会荡失路o架,哈哈……),所以拣餐厅就任由佢地拍板,于是book o左食呢间韩式炸鸡。二人套餐($398 未加一) 有一份炸鸡、一份薯条同一份沙律/汤/冷面。炸鸡我地配o左双并,柠檬柚子拼黄金咸蛋。芝士薯条好好食,o岩o岩上台时热热的,芝士粉好多亦好甜,等其他o野食到o既时候用o黎顶肚一流呀!我地拣仲o左个鱼串汤,淡淡o既鱼汤吸收o左白菜o既精华,再加上整o既时候落o左好多胡椒,韩式风味十足。至于跟餐d 炸鸡,想讲只系麻麻地。柠檬柚子个柚子味有但系唔系好强,变o左食落去好似西柠鸡o既味道;而咸蛋配炸鸡我始终觉得唔系好match,两样o野都好中式o既调味,但我唔系expect o黎e 度食e d 啰……可能口味问题啦,于是我主张另外叫多一份炸鸡,点o左份蜜糖蒜香焗鸡($140/standard size)。呢个摆明好食好多,虽然系焗唔系炸,但一样咁脆口过瘾(另外o个两个则反而比较腍身个皮),蒜香味浓,仲有好多蜜糖o系底,蘸埋真系甜到入
可能口味问题啦,于是我主张另外叫多一份炸鸡,点o左份蜜糖蒜香焗鸡($140/standard size)。呢个摆明好食好多,虽然系焗唔系炸,但一样咁脆口过瘾(另外o个两个则反而比较腍身个皮),蒜香味浓,仲有好多蜜糖o系底,蘸埋真系甜到入心呀,呢个必点!
蜜糖蒜香焗鸡 ($140/standard size)