2017-09-13 4946 浏览
平时系香港,我同俄罗斯最接近既关系既可能就系去食西餐时叫碗罗宋汤。难得知道中环有间食俄罗斯既家庭式餐厅,收工就行去试下先啦!装修几令wor真心呢杯Kompot饮落好清新,今日用新鲜水果制造,饮得好舒服又好味传统面包,食落有少许酸味。配上当地人用既牛油,听讲有暖身既效果(不过香港就唔洗XD)终于饮到正宗俄罗斯既罗宋汤,同香港饮开既真系好唔同。多左好多杂菜,其实味道几清新架wo!系汤入面自行加少许牛油,味道变得浓厚同有特别既香味,都几唔错!呢道菜我妈妈劲钟意。上面系三文鱼子丶鹌鹑蛋丶蟹肉丶蛋丝,中间夹杂住烟三文鱼同红菜头,加用少许的沙律酱将所有味道结合。味道好特别,食落好舒服好清新。蟹肉既味道比较浓,加上烟三文鱼作基础,一啖食哂几种口味,都几丰富!真心要赞,好好食既云吞!新鲜自己包既云吞真系同出面冰鲜既两回事。块皮一黎软好多,二黎唔会食到肉既雪味,三黎食到鲜肉既香同埋肉甜味,充满肉汁,真系唔系讲笑。加上用高汤去煮,所以连块皮都好好味!材料新鲜,D肉真系鲜味到不得了!Mushroom In Potato cake,呢个就系成碟菜式既简介啦!厚实既薯饼入面有一层蘑菇,蘑菇味唔算好出,但系薯饼既
装修几令wor真心
Kompot

Borsch
Herring Under a Fur Coat Shu

Pelmeni Meat Ravioli
材料新鲜,D肉真系鲜味到不得了!
Mushroom Draniki
厚实既薯饼入面有一层蘑菇,蘑菇味唔算好出,但系薯饼既满肚感同埋味道都一赞,食落好香薯仔味,一家大细都岩食!
Dacha Combo platter

呢个系Dacha Combo,即系成间餐厅既灵魂。入面有薯仔饺子丶椰菜肉卷丶猪肉卷同薯饼,最正既系条猪肉肠,咸咸地加上烟熏既味道,超钟意!如果落黎整热狗真系不得了!
Homemade Infused Vodka

俄罗斯话哂食战斗民族,酒当然唔少得啦。
35%-50%既Vodka,真系未饮先醉。新鲜自己酿既伏特加,味道好劲,岩哂我口味!想挑战原味既朋友要记住,原味系65%架!
Honey Cake

为左对抗呢排嘅压力同工作上嘅烦恼,决定食多D甜品,人应该会开心D🙏🙏
 传统蛋糕,做法都几繁复但系食落非常有惊喜☺️荞麦花蜂蜜做成嘅海棉蛋糕,加上云尼拿籽、酸忌廉、蜂蜜,叠左足足六层。每日新鲜自家制作,真心哂时间嘅甜品😱😱
食落口感几松软,估唔到战斗民族会做出咁Sweet嘅甜品😆因为入面蜂蜜嘅味道真系非常浓,钟意嗜甜嘅朋友真系啱哂👍👍
因为都OK甜,所以我就一路食一路饮呢度特制嘅俄罗斯Vodka

2017-09-06
Kompot