2014-03-06
1906 浏览
话说上次食唔到,劲多人排队,食左对面个间⋯今次行过见无人龙,系跑过去⋯哈⋯⋯我坐低左一阵就开始有人龙等,劲好彩闲人先生食过一次,但我就未食过,个餐牌选择少,多样样都解释得好详细。喱个真系几细心,个店员特登问我(因为我坐入面同佢有讲小姐)洗唔洗要围巾,我望一望自己件衫,原来我著左白色衫,唔知店员系特登问女仔定特登问白色衫嘅人呢,但真系几细心。赞!👍闲人先生叫左豚王,我叫左翠王,佢又要多油,又要硬面,我唔系几多试佢个碗,我怕食硬面,但系个汤底真系几好,我觉得太浓,而家啲拉面店好多都好个人化,自己想冧啲硬啲都可以翠王系橄榄加芝士粉,我觉得几好食,但唔知点解闲人先生唔钟意,可以芝士粉关系,带酸,橄榄油好香。啲面非常挂汤,唔知系咪橄榄油嘅关系,我觉得猪骨味无乜。靓叉烧!肥瘦相间!但我觉得翠王个汤底唔衬,豚王个汤底就好衬叉烧嘅味道,可能翠王略带酸啦,下次我都乖乖食返豚王或赤王我最欣赏嘅系佢嘅温泉蛋!唔似出面个啲水汪汪,蛋白外层系熟,但仲系流心,蛋味重,唔系生鸡蛋个种腥味,蛋外略带甜味,好好食,同闲人先生一人一只!嘿
啲面非常挂汤,唔知系咪橄榄油嘅关系,我觉得猪骨味无乜。
我最欣赏嘅系佢嘅温泉蛋!