2018-11-03
今日同女朋友第一次去海洋公园玩,玩到夜晚决定试一下园内既餐厅,反正之前都未试过,想知道食物质素如何可能我地食7点同只有两个人,唔系等左好耐就入左去,坐正大型玻璃窗最近既枱,可以好清楚睇到企鹅🐧畅游,而另一面就见到成间餐厅既情况,真系差不多坐满人。留意到枱上有做最新推广,推介Sanrio哈啰喂全日祭套餐,外表好似好靓咁,但因为菜式的内容同Sanrio公仔我女朋友不太感兴趣,所以就无叫。反而我地留意返普通餐牌发现有几样野食好似好吸引,就即刻叫左黎食~~首先上既系前菜,即系咸蛋黄薯条,啱啱炸起热辣辣,睇落每条都好粗,份量都唔细,食落好脆口,啖啖都有咸蛋黄味,邪恶得来好好食。之后上菜既系忌廉带子天使面,带子煮得刚刚好,而且食落每啖都有酱汁,但略嫌天使面痴埋一旧旧,夹上黎有少少难度最后系个水牛芝士薄饼,上面一粒粒既蕃茄好甜,配埋水牛芝士同蕃茄酱,愈食会愈开胃,重点块薄饼既饼底做得好薄,食落去好脆,好似薯片咁能够睇住企鹅游水之余仲可以食到如此美食,真系好满足,不过如果无其他小朋友走黎走去既话环境一定更加好