2020-01-12 5654 浏览
天气转凉,星期日训到黄朝百晏之后嘅第一餐就梗系 - 打!边!炉!(仲要难得女友都想一齐打呢下开心嘛!原来佢另有盘算🤔)去到牛阵门口就拣食边款牛啦,女友就话食和牛果只!难怪咁顺摊都想打边炉!咁得到女友嘅认同同埋鼓励之下,就同侍应确认我地俩小口今日嘅第一餐就要揾只和牛祭一祭我地嘅五脏庙🔥🐂🇯🇵咁就如图所示,基本野无咩太特别。但我第一次食牛阵嘅和牛就觉得肉质唔错,有少少牛香味,但就唔会入口即融咁劲啦,可能要再科水食再贵啲鸟。但整体感觉都几好嘅👍🏾之后再追加和牛,女友叫侍应俾啲肥啲嘅,侍应一口答应,几好态度要赞。原来师傅要即刻拣旧肥啲嘅牛即时切俾我地,跟足我地要求去做野,非常impressed!新一碟牛上到枱,亦都真系多啲牛脂,纹理靓啲,食落就梗系香啲易融啲啦!推荐大家去试下!

• 午市和牛