2024-05-25
今日专程同朋友黎到呢间由首尔开过黎既超人气吉列猪扒店Kyung Yang Katsu!!我地闲日6点半左右入座,7点未到铺头已经差唔多坐满~劲高人气~ 铺头既气氛亦都唔错,环境舒适,有把台位置或者Table位可以选择!我地两个人就叫左两份套餐,分别系特级吉列猪扒定食(Premium Pork Loin)同埋 蕃薯芝士吉列猪扒套餐(Sweet Potato & Cheese Katsu)。特级吉列猪扒定食(Premium Pork Loin)既特级猪扒系会系猪扒上面加上猪面肉,猪面肉系一只猪黎讲只会有大约450克至500克既限量部位!!所以系十分珍贵既,加上猪面肉会令特级猪扒食落更加滑~猪扒食落好Juicy,同朋友都好意外既系,无谂到食吉列猪扒系一D油腻既感觉都无!!而且又唔会好干身,配料方面,会有由wasabi﹑salted shrimps同埋Truffle sale组成既笑哈哈图案碟组成~酱料方面,都有甜芥末﹑柠檬﹑Tonkatsu Sauce。 我自己就比较钟意蘸盐食~蕃薯芝士吉列猪扒套餐(Sweet Potato & Cheese Katsu)亦都好推介。韩国嘢食嘅芝士拉丝都几出
特级吉列猪扒定食(Premium Pork Loin)
特级吉列猪扒定食(Premium Pork Loin)