2022-09-30 1434 浏览
孤独的美食家又黎啦,中午放饭1条友揾食,又落紧大雨废事走围揾,谂起附近有间土耳城小城未试过,今日就借呢个机会试下d午餐先。店内员工全部都应该系土耳其人,有部份唔太识中文所以都可以用QR code落单,方便好多,睇返餐牌d食物款式其实同印度餐好似,都系有咖哩,烤饼之类既,选择都唔少,而餐厅环境都干净企理,不过店面比较细位与位之间相隔都几近,人多时会比较热闹d,装修风格都应该系以土耳其特色为主,餐牌既一页都有张土耳其小城既环境相介绍俾大家,又要讲返句干净又卫生呀。烤野鸡卷饼本身想话食咖哩,但谂谂下烤卷饼比较接近返土耳其特色,烤卷饼都算几大份,切开左1半都有返咁上下长度,馅既份量都好丰富,好多鸡肉同蔬菜,仲有d应该系土耳其式既沙律酱,味道唔算好浓,另外再跟上3枝唔同口味既酱汁俾你,觉得唔够酱可以自己加,但其实我试晒都唔觉太大分别,可能我唔识食,系觉得绿色果枝好似重口味d,饼皮黎讲比较薄,咬落都好松软,几推荐食烤卷饼。咖哩角由于太肚饿追加左小食咖哩角,咖哩角同印度餐厅既大细差唔多,新鲜炸起好热,外皮比较厚,馅料主要都系咖哩薯仔,咖哩味少少唔辣,就咁食会比较干d,我觉得一般般。串烧牛肉由于肚饿又

烤野鸡卷饼

烤野鸡肉卷饼

串烧牛肉
由于肚饿又想试多d又追加左个串烧牛肉有2串,但好细串,牛肉肉质几好唔会好鞋,但肉味太唔重,酱汁有少少似咖哩但唔重咖哩味,都系一般般啦。

牛肉串烧

土耳其茶
跟餐加3蚊,特色土耳其茶闻落有少少花香味,味道都几甜,饮到底会再甜d,我就觉得几得意,怕甜既朋友就留意下啦。

土耳其茶

整体黎讲食物环境服务方面都算唔错,价钱方面算系中规中矩,如果想试多几款野几个朋友一齐食会好d,想食下特色中东菜都系个唔错既选择。

烤野鸡肉卷饼