2024-03-27 427 浏览
近排屋企人生日又唔知带佢去食咩好🎂咁我简系要拣多野食拣既餐厅啦,放题就系最符合我既要求,呢间放题好出名,相信好多人都食过,今次食完真系觉得好有水准,餐厅仲会不停更新Menu同咪引入新菜式😍最令我惊讶既系有蒸烧卖同咪小龙包,我中午去食都系$248/位,200几蚊就可以食到咁多野食真系好满足有抵👍🏻🌟自助小食沙律🥗螺肉炸饺子,章鱼烧,香辣鸡肾,鱼皮系必不可少,劲多选择😆仲有饭后生果如西瓜,蜜瓜,青枣,全部都系当季生果,超甜🍈冻虾🦐冻熟蚬都系必食嘅,超弹牙可口,完全冇沙😝🌟蒸物我第一次见放题有烧卖,蒸小笼包食🥟呢度融合左中日既饮食文化,一次过可以食到两种唔同既食物,仲要所有蒸物都系保持热辣辣,一d都唔会输比茶楼🌟饮品种类好多,有冷泡茶,啤酒,汽水🥤纸包及罐装饮品🧃全部都系任饮🌟刺身呢度d真系好新鲜,今次叫左螺片,八爪鱼🐙马刀片,赤贝,防鲍片,北寄贝,池鱼王,油甘鱼,三文鱼🍣d纹理好清晰,好鲜甜,好有嚼劲🌟寿司食放题点可以少得寿司呢🍣我今次叫左牛油果酱吞拿鱼,罗勒酱烧大虾,七味芝士烧大虾🦐件件都好足料,好好食🌟烧物比目鱼西京烧,d肉系劲嫩,鱼香味劲重🐟鲜味烧鲜蚝,超大只,仲要劲肥美,蒜香味好重

🌟自助小食
冻虾🦐冻熟蚬都系必食嘅,超弹牙可口,完全冇沙😝

🌟蒸物

🌟饮品

🌟刺身

🌟寿司

🌟烧物
比目鱼西京烧,d肉系劲嫩,鱼香味劲重🐟鲜味烧鲜蚝,超大只,仲要劲肥美,蒜香味好重完全唔会腥。蒲烧鳗鱼🐠好惹味又肥美。极品金枕头榴莲烧,好鲜甜,榴莲味好重

🌟炸物
炸榴莲,炸鲜奶,日本番薯🍠避风塘鱿鱼呢d炸物真系要系放题先食到,食完一旧再一旧完全停唔到口

🌟其他
黑椒牛柳粒🥩好有嚼劲,整到好入味。鹅肝多士,一啖落去个鹅肝既油香味爆晒出来,好滑。花雕醉鲍鱼系冷食既,好弹牙,酒香味好清香😋

🌟甜品
有好多雪糕🍨布丁,乳酪,马卡龙,豆腐花,大福,呢度简直就系女仔同小朋友既快乐天地☺️仲有我最爱既Haagen-Dazs雪糕,食完真系大满足