2018-08-22
香口好吃的炸鸡 闺蜜聊天好地方星期六晚上,同闺蜜朋友行街行到好攰,想揾个地方坐底倾下计。朋友就带左我去小食糖,佢话好多次行过都想试,不如试下啦。入到去,见到里面装饰好有课室feel,有d vinatge漫画可以拎黎睇。场内不算多人。我们选了最贴近黑板的坐,桌子仲有柜筒,好学校feel。是自助点餐取餐的。朋友点了台式清炖牛肉汤面和荔枝苏打。牛肉颇软腍,一点也不韧。汤看上去很清,喝上的味道很浓。荔枝苏打好fresh。我就点了香酥鸡汤面和珍珠奶茶。好脆皮,鸡肉都系ok juicy 既,唔会腻,炸皮唔厚。珍珠奶茶麻麻,佢地用个实验瓶样既樽装d奶茶,珍珠另上。分开左上,饮既时候好烦,不过影相好靓!我地都倾左2个钟,其间都没有人赶,很好!很安静!
我地都倾左2个钟,其间都没有人赶,很好!很安静!