2021-09-01 159 浏览
好耐无食过泰国菜啦!之前去过呢间既其他分店,感觉唔错,所以呢次又约左朋友去北京道分店食饭。串烧(6串)有鸡肉,牛肉,猪肉,都几大串,个人认为鸡肉最好食~热食几滑同香口。跟住就系牛肉啦~都颇有牛肉香味。加埋香浓既沙爹酱,好好食!酥炸香茅鱼配青芒果沙律鱼肉起哂出黎,切成一条条再拎去炸,入口香脆好味之余,食得好方便,又唔会撩到鱼肉散哂。青芒果沙律调味唔错,够味又唔会太辣。青咖哩羊架呢到既青咖哩混和左金不换叶系入面,成个酱都充满左香味。羊架相对唔膻,相信大部份人都可以接受到个味。泰珍珠椰菜苗炒香菇误会左佢系球型个种椰菜苗🙈不过呢只都几好食,几爽口。调味相对清淡d,可以清一清味蕾。椰青沙冰原个椰青上!!视觉上好唔错,朋友亦话好好饮。青柠梳打最简单既野就系最好饮~味道清清地,加梳打水既气泡,饮落好清新舒服👍

串烧(6串)

酥炸香茅鱼配青芒果沙律

青咖哩羊架

泰珍珠椰菜苗炒香菇

椰青沙冰
原个椰青上!!视觉上好唔错,朋友亦话好好饮。

青柠梳打

2021-08-24