2020-01-26 589 浏览
路经弥敦道俾蛋糕出炉嘅香味吸引咗过嚟,原来就系呢间古早记蛋糕,见到都有条短短嘅人龙,即管排队买嚟试吓。等候期间见到舖内墙上面都贴咗唔同嘅解说,仲展示咗佢哋唔同款嘅蛋糕盒设计,几有心思。价钱牌上介绍咗4款口味,另外仲会有期间限定口味,不过因为佢系不定时制作唔同嘅口味,所以除非你有时间喺度慢慢等,否则买到边款口味就随缘喇!叮叮叮⋯出炉一刻会响钟示意,然后就会捧出新鲜出炉大蛋糕,蛋糕真系成张枱咁大,稍稍摊凉之后就会开始切蛋糕,一底蛋糕会切成十件,为咗确保每件蛋糕大小一致,老板会用间尺认真量度落刀位置。排咗2转,买咗朱古力同原味返去同家人分享搭车时身边乘客都闻到香味,我都忍唔住偷食咗几啖蛋糕口感非常实在,原味蛋糕充满蛋香,朱古力味都唔甜,仲有朱古力酱夹心,超好味,我一定会再嚟试齐所有口味

排咗2转,买咗朱古力同原味返去同家人分享

搭车时身边乘客都闻到香味,我都忍唔住偷食咗几啖
爆浆朱古力蛋糕
15 分钟 (外卖自取)
爆浆朱古力蛋糕