2020-12-04
-上环PMQ真系为各位伪文青带黎左个打卡点😙依度有好多古式嘅本土商店,亦有好多本土嘅咖啡店比大家行下歇下☕️我地两个咁有「艺术气息」,趁住Happy Friday,梗系黎行个圈,食下野啦❤️我地已经唔系第一次黎依间Moment By Moment㗎啦😋可能大家会话「点解又黎番同一间嘅?」🤣我地本来都想试下其他㗎,但系每次行到黎门口,店里面嘅朱古力味就直扑我地个鼻😙又再次比啲窝夫吸引住!所以我地叫左个Chocolate Chips Waffle配Hazel Nut Chocolate Dip☺️个窝夫系即叫即整㗎,不过等得唔耐。攞到上手热辣辣,啲朱古力味闻落已经好浓,影多几影啲Dip已经溶紧🤣🤣佢咬落个Texture真系好掂,有面包嘅香味,而且甜甜地。味道Balance得好好,朱古力味同窝夫原本嘅香味唔会互抢🧇咬落口感都扎实,有别于平时出面食到果啲好脆嘅窝夫😋朱古力味唔会太甜,食完都唔腻呀👍🏻👍🏻如果大家经过,又想揾个地方坐下同朋友吹下水嘅,咁就黎依间高汁而且Chill Chill地嘅窝夫Cáfe坐下啦❤️😍📍中环鸭巴甸街35号PMQ B座1楼H102号舖(港铁上环站E3出口行大约7分钟)
📍中环鸭巴甸街35号PMQ B座1楼H102号舖
(港铁上环站E3出口行大约7分钟)