2019-02-10
————————————————————可能适合对象:#香橙蜜柑朱古力慕丝蛋糕甜度(5星最甜):⭐️⭐️浓度(5星最浓):⭐️🍴:餐具 ✔️ / 蜡烛 ✖️ / 冰袋 ✖️/ 纸盒✔️🏷:✖️💬:都系落单,大声嗌Chocolate Black Tea Latte,个种服务。Starbucks,唔会期望太多啦?haha🛒:全港 #cakeup_全港🔘:件装💰:$36————————————————————性价比:中新年时节,橙呀,柑呀,桔呀,个种嘢就梗系当造。继上个Post介绍完个个全纯杞子橙味蛋糕后,都开始有人问边度仲有橙味蛋糕去买,问有冇介绍?真系抱歉,真系一时三时,揾唔到。(系度作出呼吁,若然有饼店系有蜜柑蛋糕,不妨通知声)但系生日蛋糕揾唔到啫,切件都揾到件!就系嚟自 Starbucks嘅最新香橙蜜柑朱古力Mousses cake!Mousses 实净度比得想像中冇咁滑同流质。我试过将佢完整斋切一整旧Mousses出嚟时,用义系系可以成旧义起而唔烂。但绝非好硬净,佢食落扎实得嚟,都有软嘅口感嘅(好似好矛盾),但好似萝卜糕咁,吉得起,但食落都软㗎麻。味道上,有淡淡橙味,(其中一个食完,话系柠檬味)但
可能适合对象:#香橙蜜柑朱古力慕丝蛋糕
🔘:件装
💰:$36
————————————————————
性价比:中
味道上,有淡淡橙味,(其中一个食完,话系柠檬味)但如果你食之前知道系橙味,个味道好似会更明显咁。甜度不太甜,有轻微酸度,冇漏到难以吞咽嘅感觉。蛋糕算软熟(有两层薄薄嘅,少咗啲),底之上有不太甜嘅果酱,再到底就系硬身朱古力脆底。
整体湿润度高,入口口感都OK,味道亦OK,$36蚊作为下午茶,攞嚟送浓咖啡,接受。
————————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕 #birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #呃like #相机食先 #咖啡 #橙味蛋糕