🏃‍♂️💨成日早餐都好赶时间唔得闲食,买波仔就快靓正。今日经开地铁站,见到真系有好多唔同款,可以换住嚟食唔同嘅早餐。🍛冬菇滑鸡蒸饭之前冇见过呢个蒸饭,睇配料真系几健康,有菜又有肉。鸡肉几滑,冬菇带少少香气,饭嘅质感唔会太干,整体嚟讲方便快捷,够饱肚。虽然味道唔算好重,但作为即食饭,绝对系一个唔错嘅选择,特别系赶时间嘅时候。🥣花生眉豆炖鸡脚汤呢个汤有淡淡嘅花生同眉豆香味,鸡脚嘅胶质都几丰富,汤底唔会太油,饮完有种暖笠笠嘅感觉。🍞花生酱西多土建议用气炸锅。呢款西多土有阵浓郁嘅花生酱味,几适合做早餐或者下午茶。甜度唔会过火,适合钟意花生酱嘅朋友。🍱和风牛肉饭牛肉片份量唔算多,但酱汁调得几好,有啲日式风味,唔会过咸,配饭食落几惹味。

🍛冬菇滑鸡蒸饭

🥣花生眉豆炖鸡脚汤