2021-09-17 75 浏览
约咗朋友去葵涌广场行街,经过2楼潮流廊,有多间小食店,想食汉堡包就帮衬左其中一间叫「Hong Kong Burger」嘅汉堡店。见佢有期间限定汉堡包就试左其中一款「人气素牛肉汉堡」。人气素牛肉汉堡入面有素牛肉、菠萝、生菜和芝士配芝麻汁。素牛肉口感同牛肉大同小异,唔食肉感觉健康。菠萝好多汁。另外嗌左「HKER自家制吉列烟豚肉芝士汉堡」。入面有蕃茄片、生洋葱、生菜和芝士配日式猪扒汁。日式猪扒汁同洋葱嘅味好夹,都系甜甜地。加左蕃茄食落感觉更fresh。吉列烟豚肉外层吉列脆口,好厚身。两款汉堡包都各自加左$15转套餐,配冷泡茶同埋小食。小食嗌咗紫薯条同埋流心芝士虾球。配蜜糖芥茉酱同埋黑松露酱两款酱汁。紫薯条份量好多,冇添加太多盐份或者糖分,食到紫薯嘅原味。流心芝士虾球外脆内软,say cheese !冷泡茶嗌左粉红玫瑰绿茶同粉红玫瑰红茶。我饮左「粉红玫瑰绿茶」,入口好香玫瑰味又有茶香。

见佢有期间限定汉堡包就试左其中一款「人气素牛肉汉堡」。

人气素牛肉汉堡
入面有素牛肉、菠萝、生菜和芝士配芝麻汁。
素牛肉口感同牛肉大同小异,唔食肉感觉健康。菠萝好多汁。

另外嗌左「HKER自家制吉列烟豚肉芝士汉堡」。
入面有蕃茄片、生洋葱、生菜和芝士配日式猪扒汁。

两款汉堡包都各自加左$15转套餐,配冷泡茶同埋小食。

紫薯条份量好多,冇添加太多盐份或者糖分,食到紫薯嘅原味。

流心芝士虾球外脆内软,say cheese !