2021-08-12
上次周末经过呢间餐厅,留意到门口有超级多人排队,就决定今次平日嚟试一试🧡我哋叫咗招牌香辣烤鱼 - 三刀鱼 (小辣) $288我拣呢只鱼系因为店员推介话比较少骨,个人超怕多骨鱼🥲一上菜已经见到辣椒舖满成条鱼,同埋有超级多蒜蓉,食落去系咸香味,十分开胃。个人觉得呢间系偏辣,小辣已经好辣(平时食开谭仔小辣)鱼皮同鱼肉都好霖,鱼好大条,两个人食份量刚刚好👌🏻另外配送三款时令素菜,我哋𠮶日就系萝卜片、芋丝、同木耳。木耳好大件,吸收左烤鱼汤底嘅精华之后好好食。食完烤鱼之后,另外我哋再叫咗少量配菜。推介风琴豆腐😋上菜时有三大嚿,份量好足。豆腐吸收左鱼汤,咸咸香香好juicy。番薯粉同辣辣嘅鱼汤十分match!好似食紧酸辣粉咁惹味😍莴笋就正正常常,都算新鲜👌🏻我哋食完走嘅时候差唔多八点,见到成间舖头已经坐满咗,门口仲有好多人等紧位,如果唔想等位嘅话最好6:30入座😌🤎环境我哋两个人坐到四人位,店内都有部份卡位,都算舒服唔太迫👌🏻🤎性价比叫咗一个烤鱼同三个配菜,已经好饱。两个人埋单四百零蚊,价格都合理👌🏻
我哋叫咗招牌香辣烤鱼 - 三刀鱼 (小辣) $288
我拣呢只鱼系因为店员推介话比较少骨,个人超怕多骨鱼🥲
个人觉得呢间系偏辣,小辣已经好辣(平时食开谭仔小辣)
鱼皮同鱼肉都好霖,鱼好大条,两个人食份量刚刚好👌🏻
另外配送三款时令素菜,我哋𠮶日就系萝卜片、芋丝、同木耳。
木耳好大件,吸收左烤鱼汤底嘅精华之后好好食。
食完烤鱼之后,另外我哋再叫咗少量配菜。
番薯粉同辣辣嘅鱼汤十分match!好似食紧酸辣粉咁惹味😍
莴笋就正正常常,都算新鲜👌🏻
🤎环境
我哋两个人坐到四人位,店内都有部份卡位,都算舒服唔太迫👌🏻
🤎性价比