今时今日香港好似已经冇乜大排档😮‍💨今次就俾我喺元朗揾到间大排档🤭试左间叫《多多鸡大排档》,佢仲要营业到凌晨4点🕓‼️啱晒同班朋友吹水饮酒🍻到天光🌄叫得多多鸡🐔,所以一定要试下佢个招牌菜炭烧脆皮栋企鸡🐓招牌即烧炭火靓鸡🔥🐔|$198每一枱都会必叫👍上网睇到啲相以为好细只,点知一上枱即刻哗一声‼️原来都几大只😲 落完order都要等十几分钟先上枱,因为每只都系即叫即烧,确保客人每次食都系新鲜热辣辣🔥最有风味系客人自己手撕同自己剪,一剪嘅时候啲肉汁系咁流😲超Juicy‼️皮脆肉嫩,感觉似食紧片皮鸭咁,劲脆‼️猪油渣炒芥兰🥬|$78我地叫完之后几枱都跟住叫,可想而知几咁香😂有镬气又好香猪油渣味🤩芥兰唔会老大大粒牛柳粒啫煲🐂🥘|$188黎大排档当然要叫佢地嘅招牌啫啫煲🥘啦牛柳粒🐂真系大大粒😂份量仲唔少添,牛肉仲要超嫩,一啲都唔鞋,加埋啲姜葱🫚一齐啫,超惹味😋星星师傅炭烧猪颈肉🐷|$128又系好大份😂好香炭香味🤤好香蒜蓉味,烧到外层好脆,内𥚃啲肉好淋👍 配埋泰式🇹🇭酸辣汁够晒开胃‼️感觉有啲似蒜香骨味😂干炒牛河🐂|$108我觉得要睇下间餐厅有冇水准,一定要叫干炒牛河‼️呢间牛河炒到好香,重点唔会太油‼️牛肉🐂

叫得多多鸡🐔,所以一定要试下佢个招牌菜炭烧脆皮栋企鸡🐓

招牌即烧炭火靓鸡🔥🐔|$198

猪油渣炒芥兰🥬|$78

大大粒牛柳粒啫煲🐂🥘|$188

黎大排档当然要叫佢地嘅招牌啫啫煲🥘啦

星星师傅炭烧猪颈肉🐷|$128

干炒牛河🐂|$108

我觉得要睇下间餐厅有冇水准,一定要叫干炒牛河‼️
呢间牛河炒到好香,重点唔会太油‼️牛肉🐂好多又唔鞋👍我就一定要加辣椒酱🔥😂即刻味道更加提升😋

第一次入到黎有啲惊惊,啲侍应老板个个大汉好似好恶咁😲但原来佢地个个都好好人😂‼️唔好俾外表呃到🫢

就算我地食唔晒(碟碟都好大碟😂),问老板要两个盒打包时都问我地要唔要埋啲酱汁打包😆即刻帮我地去厨房装啲辣椒酱、椒盐、泰式辣酱俾我地🥰非常体贴❤️

见到好多枱都系啲街坊熟客😆啲客又会同老板吹水,请佢饮酒🍻就知平时老板服务几咁好🥰😆所以先成为到熟客仔‼️我谂呢啲就系香港大排档独有嘅风味同人情味❤️