2019-12-29 60 浏览
香港人有几钟意食日本野,等我证明俾你睇啦😆😆 同唔食刺生嘅朋友去食日本野,叫一盆 #极上七品刺身 俾自己叹是常识吧!#极上七品刺身有齐晒我钟意食嘅七种刺生,三文鱼、油甘鱼、牡丹虾、活赤贝、帆立贝、海胆、八爪鱼! 当中帆立贝以柠檬拌碟较出众,带出帆立贝嘅鲜甜味,而油甘鱼好大嚿,食左两嚿已经有啲饱肚😌#石烧吉列霜降牛小扒定呢个set有面豉汤、沙律、溏心蛋,吉列牛外脆内软,放上石板烧几分钟就食得,再沾一些烧肉汁提升肉味层次,正👍🏻#炭烧茄子一根茄子去了皮再烧,软绵绵很多汁,可以沾些酱汁增加味道丰富感。#厚烧鳗鱼玉子厚厚嘅玉子中间裹著鳗鱼,面头铺了些蟹子,夹一口玉子点一点松露,造就出别有一番风味的厚烧玉子。#蟹子寿司朋友玩野,唔食生野但零零舍舍点左蟹子寿司🍣😂😂😂#薄荷特调很喜欢薄荷嘅我当然要叫薄荷特调,千层塔味亦很重,喜爱这配搭👍🏻 另一杯是 #杂果宾治 🤔#焦糖炖蛋极力推荐👍🏻👍🏻👍🏻 厚厚嘅蕉糖,要很大力敲才敲碎,炖蛋密度好高,有点似幕丝,食落很满足😋#梳乎厘班戟配雪糕即叫即焗,很松软嘅梳乎厘 ,入口即融👄 搽茶雪糕略嫌雪得太硬,咬不开,但绿茶味十分浓🍵餐厅以日式和风设计,坐位大唔逼夹,

极上七品刺身

厚烧鳗鱼玉子

#厚烧鳗鱼玉子

蟹子寿司

#蟹子寿司
朋友玩野,唔食生野但零零舍舍点左蟹子寿司🍣😂😂😂

薄荷特调  杂果宾治

#薄荷特调

焦糖炖蛋

#焦糖炖蛋

梳乎厘班戟配雪糕

#梳乎厘班戟配雪糕

餐厅以日式和风设计,坐位大唔逼夹,坐得舒服有气氛,好适合一大班朋友来聚餐🍶
极上七品刺身
炭烧茄子