2019-01-20 1103 浏览
呢间Café Whale开左都一年, 间唔中都听到身边亲戚朋友好一致地推介, 口啤咁好, 今日同男朋友一齐放假就去试下睇下系咪咁坚小店位置唔多起眼, 唔系香港仔中心入边, 对于住系南区既我黎讲紧系方便同容易揾得到, 但如果唔熟呢区就可能难揾少少喇, 但都唔洗担心, 香港仔好细嫁咋小店得十个位左右, 一张BAR台同一张大台, 入到去第一时间拎Menu, 食物种类唔多, 但样样都几吸引除左Menu外, 我见有另一块Board系daily special 同for晚上时段order既意粉 (因为已经睇完Menu已经谂好食乜就冇再特别留意)🍔🍟黑松露他他酱沙巴龙趸汉堡(跟汽水)$82+一份薯角$16我系好钟意黑松露阵味所以我觉得个酱真系好香好正, 另外块鱼系食得出既新鲜同好有份量, 另外$16一份薯角系好大份. 两个人都食唔哂, 好抵呀🍔安格斯珍宝牛肉汉堡$70 (补差价转Mocha)$25块肉超厚, 一口咬落去好满足好juicy, 美中不足就系唔太食到芝士, 至于杯Mocha就一般啦, 唔会特别推介两个人食左两个汉堡,两杯饮品同一份薯角, total: $195, 性价比高 环境干净, 又坚

🍔安格斯珍宝牛肉汉堡$70 (补差价转Mocha)$25

两个人食左两个汉堡,两杯饮品同一份薯角, total: $195, 性价比高 环境干净, 又坚系正㖞
2018-12-24
  • 黑松露他他酱沙巴龙趸汉堡