2018-04-11 1379 浏览
以前香港仔交通好唔方便,冇乜必要啲人都唔会入去,所以人流又少,好餐厅自然唔会进驻香港仔啦。而家交通方便,又有地铁站,餐厅质素自然比以前更加进步啦佢位置系香港仔中心既内街,揸车既话可轻易到达同泊车,唔近仼何地铁站铜锣湾既荣式鸡排就食过,香港仔分店啱啱新开就第一次食,唔知啲招牌野仲合唔合乎水准呢?我地嗌左荣式鸡扒饭、鸡藕天成乌冬、田园野菌乌冬,嘢饮就有奶盖朱古力同埋咸柠水🍛下午时分食饭最怕饭气攻心,荣式鸡扒饭既份量啱啱好。鸡扒一样咁香口,皮脆肉嫩,少少胡椒令到个鸡扒更惹味。白饭倾向干身,有淋上豉油同有葱油可以捞🍜乌冬有咬口不会好腍身,莲藕饼今次则无咁油腻,未知系分店比较好还是例外地好左,乌冬汤底比起上次铜锣湾分店更有味,色相亦较好🍼奶盖朱古力未能同坊间既台式饮品比较,当佢系普通朱古力就可以啦~ 奶盖泡沫重,味道好淡另外野菌一款同咸柠水未有品尝,所以不作讨论啦服务好好🤛🏻 当时餐厅亦有两三枱客人,服务员反应好快,应付客人要求倬倬有余。𩠌菜上枱速度亦快,五分钟就可以。食饭途中不断有人客入黎开餐,相信都已经储落一堆忠实粉丝~

荣式鸡扒饭

鸡藕天成乌冬

奶盖朱古力

另外野菌一款同咸柠水未有品尝,所以不作讨论啦

田园野菌乌冬

咸柠水