2018-05-19
呢个星期日终于的起心肝去排队试下呢间出名排队排到傻既香港仔禾彩日本料理!因为禾彩系一间小店,坐位不多又出名,晩餐时间开6点,如果想食就要5点半黎排队!5点9就排成咁,唔早啲黎就要食第二轮,排得仲耐!唔齐人唔入得嫁。佢地食既同一般日式小店既菜式大同小异,鱼生,寿司,卷物,炸物,饭面类,一品锅,连烧物都有!今晚3个人,先有蟹子沙律开开胃,都算大碗呀,蟹子多,青瓜爽口清甜,好食㖞!三文鱼头+鱼鲛,做紧特价平左3蚊,两块鱼都烧得岩岩好又香口,连调味都刚刚好!鱼肉多汁好滑,份量又够大,绝呀!👍🏻唯一一样麻麻地既系呢碟盐烧猪颈肉,肉质烧得可以既,但无味,一啲咸味都无......再有一碗跟饭送既面豉汤,简简单单清清地,而且有蚬系里面,够惊喜!呢碗鳗鱼饭好有睇头!大大条鳗鱼烧得好香,个样又靓,好好食!白饭系珍珠米!妈妈钟意食软壳蟹手卷,不失不过既手卷,妈妈话佢炸粉厚左啲。我叫既汁烧羊扒,对于钟意食羊既我,呢间小店既羊好有惊喜㖞!68蚊两块大大块,有羊膻味,又烧得岩岩好,表面香口肉质鲜嫩多汁,好好味!最后叫多碟三文鱼刺身,49蚊4块大大块,算新鲜,可以呀!钟意食厚身有口感三文鱼既你先祈咪错过!总结:一间
唔齐人唔入得嫁。
妈妈钟意食软壳蟹手卷,不失不过既手卷,妈妈话佢炸粉厚左啲。