既然唔识用安心出行,继续外卖返屋企慢慢叹~今次屋企事头婆委派我去到「大爷烧鹅」斩料,上次佢帮衬过烧味都不错 👌🏼「大爷烧鹅」位于香港仔同我住嘅地方并唔近,阿妈都特意叫我去斩料,一于试吓🤔下午四、五点,门外已经有不少客人等候买外卖,所以离远已经见到餐厅嘅位置。玻璃橱窗挂住新鲜出炉嘅叉烧、白切鸡、烧鹅,排队时闻到香喷喷,十分吸引!尽管店内繁忙,店员细心有礼貌为顾客落单,对老人家主动帮手,有耐性抵赞👍🏼 =========================【白切鸡】$160鸡身涨卜卜肉厚,色泽油润;鸡皮口感爽口,肉质嫩滑有鲜味,皮同肉之间层啫喱,阿妈教落靓鸡先有呢层啫喱 😌 鸡胸都嫩滑juicy,过关!姜蓉同平时食开嘅唔同,餐厅将姜、葱blend埋一齐,系几特别嘅,不过我个人都系比较钟意传统做法嘅姜蓉,有姜葱颗粒比较有口感 😛【蜜汁叉烧】$40叉烧较瘦,不过都腍身唔鞋口!边边位有微微烧焦香口,蜜汁甜度适中唔会盖过叉烧嘅肉味,送饭一流~ 下次记住同师傅讲要半肥瘦!٩(ˊᗜˋ*)و店内整洁,食物质素相当唔错,性价比高,唔怪得咁多街坊排队帮衬,系外卖斩料好选择 👌🏼 既然店名标榜烧鹅,下次一于避开高

=========================
【白切鸡】$160

【蜜汁叉烧】$40
蜜汁叉烧

店内整洁,食物质素相当唔错,性价比高,唔怪得咁多街坊排队帮衬,系外卖斩料好选择 👌🏼 既然店名标榜烧鹅,下次一于避开高峰时间,试试烧鹅先!
=========================
大爷烧鹅