朋友听闻呢间英记油渣面味道唔错 , 仲吸引到一些外地华侨专登坐的士来添 ~ 今晚终于决定来试一试 临来之前我上 open rice 睇食评 , 听讲份量都颇迷你 , 于是跟住地址去揾 , 终于去到呢个店子细细既油渣面舖 ,里面除左有油渣面外 , 就只有油菜和一些小食 , 如 : 鸡翼 , 芝士肠咁 , 睇落麻麻地 ,我地都系叫番招牌既油渣面 , 细碗 $ 16 大碗 $ 22 , 份量果然颇细 , 男人来食一定唔够 ,唔怪我另一个朋友一个人就食左三碗喇 ~油渣面内的冬菜都几多 , 唔太咸几惹味 , 喜欢食辣一定要放店内的辣油 , 特别好味 碗内除左多冬菜 , 仲有好多冬菇 , 细细粒有鲜味 , 而猪油渣比我想像冇咁肥 , 我比较喜欢 , 食左都唔觉系肥猪肉 , 真好 顺带一讲 : 汤底几好味 , 我朋友连汤都饮晒 呢度营业时间系晚上 7:00pm 先开档架 , 做到凌晨四五点 , 啱晒一众夜鬼来消夜
唔怪我另一个朋友一个人就食左三碗喇 ~

顺带一讲 : 汤底几好味 , 我朋友连汤都饮晒

英记油渣面
2011-11-21
$19 (其他)
英记油渣面
  • 油渣面