2023-05-23
上次试咗呢间湖边餐厅嘅下午菜,今次就同朋友去食晚餐。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 𓍼煎带子配海胆汁 Seared Scallop w/ Sea Urchin Sauce $188摆盘好靓🥰 北海道带子有三件,煎得金黄,肉质鲜嫩,海胆汁有浓郁嘅海水味,配埋青瓜片感觉清新。 𓍼牛油果芒果辣虾沙律 Avocado Mango Salad w/ Spicy Prawns $128沙律有大虾、牛油果、生菜、番茄、红萝卜丝等,成个感觉好清新。𓍼红酒烩牛面肉 Braised Beef Cheek in Red Wine Sauce $228牛面肉煮得好淋好入味。调味啱啱好,配菜嘅薯蓉都好绵滑。𓍼烤伊比利亚黑毛猪扒 Grilled Iberico Pork Chop $228伊比利亚黑毛猪扒好厚身,煎香咗两边,肉味香浓,肉质鲜嫩,值得一试。
牛面肉煮得好淋好入味。调味啱啱好,配菜嘅薯蓉都好绵滑。