2021-12-13 75 浏览
朋友带我嚟呢个餐厅食中菜一入到黎已经见到佢嘅装修好特别中式餐厅配衬红色水晶灯我中国气氛之余亦有西式嘅情调而且墙上面仲有好多五粮液特别版做装饰下一行店员安排我哋坐喺梳化位置好舒服,每一张枱嘅距离都唔会好近所以好有空间感1)金沙脆豆腐豆腐热辣辣,外层一个揸得好趣而且面粉不会太多所以个皮唔会好口里面嘅豆腐亦都好滑而且每一粒嘅大细都好平均下,味道亦都刚刚好不会很多椒盐喺上面𠮶种食完好口干𠮶只2)川味手撕鸡手撕鸡鸡肉都好乱画而且份量都好多,酱汁有豆豉喺上面所以好惹味,底层亦都放了青瓜,所以味道好清新3)野葛菜煲生鱼汤个汤好鲜甜,好有鱼味亦都好够热4)农家乳香黑豚肉呢道菜里面有黑木耳,莲藕,秋葵同埋黑豚肉,南乳酱汁好香亦都唔会好咸, 黑豚肉肥瘦好均匀5)砂锅XO酱虾干肉碎芥兰芥兰好嫩,好重虾干味,味道火候一流

朋友带我嚟呢个餐厅食中菜
1)金沙脆豆腐
2)川味手撕鸡
3)野葛菜煲生鱼汤
个汤好鲜甜,好有鱼味亦都好够热
4)农家乳香黑豚肉
5)砂锅XO酱虾干肉碎芥兰
芥兰好嫩,好重虾干味,味道火候一流