2020-11-02
想带埋狗狗去饮咖啡食早餐,今次又介绍九龙城这间特色茶饮店 玖捌 Nine Eight 俾你。除了宠物友善之外,饮品充满香港回忆都好特别架。其实我之前已经在 google map 上 bookmark 左这间店,没想到原来一落巴士就系,真系缘份勒。入面座位其实唔多,堂食的话要多加忍让。小店有饮品也有蛋糕和面包等小食,堂食饮野配食物仲有折扣优惠。面包有大家都好钟意的 Bagel,其他都系甜食蛋糕,不过全部细细件都容易食。到处都见到狗狗公仔。这里的饮料并唔系一般的台式珍珠奶茶那么简单,你见佢招牌特饮叫「格仔饼」就知港味浓。另外仲有加左杏霜的奶茶、椰子奶茶和谷古系列都好吸引呢!有几何在新派饮品店有谷古饮,我以为得澳牛先有。想饮咖啡都有既,另外仲有软雪糕食。 百子奶茶 HK$34(热)店员介绍特色奶茶有黑芝麻和椰香两款拣,因为这个才有热饮我就饮椰子奶茶。上面有一层厚厚的奶泡(所以不是纯素啊留意),喝起来好香浓,椰子味又唔会太抢,都几有水准㖞。经过路过可以买杯饮品支持下小店啊。
入面座位其实唔多,堂食的话要多加忍让。
到处都见到狗狗公仔。
想饮咖啡都有既,另外仲有软雪糕食。
百子奶茶 HK$34(热)
经过路过可以买杯饮品支持下小店啊。