2019-01-25
呢个Brunch认真麻麻地!原本谂住起身食个靓brunch再开始一日嘅活动,特登过黎呢间主打做brunch嘅小店。同朋友一人点左一份早午餐,朋友点嘅系原味pancake,一共四块饼,牛油同枫糖浆另上。睇相都feel到个饼一黎煎到㶶左,二黎饼身好干,一啲都唔湿润,饼身厚系无问题,厚得黎太干太实,又无咩牛油香,真系自己系屋企煎都仲好啲!我自己叫嘅火腿芝士庵列,味道其实正常,不过不失,庵列入面仲有炒香过嘅洋葱添。个蛋皮有人钟意食半生熟,有人钟意全熟,我个人就无咩所谓。啲伴碟嘅沙律菜就无咩沙律酱,块包其实好硬,唔够诚意啊!香港地啲cafe或者小店做brunch做到成行成市,食物质素如果系咁,其实真系会不进则退啊🤦🏻♀️