2023-09-12 917 浏览
新苏记烧猪大王位于系深水埗,佢既半肥瘦叉烧,烤得好香和多汁的肉质,肥瘦比例岩岩好,啖啖肉,绝对是肉食爱好者的天堂。佢地烧鹅好好食,食晒唔记得影相😂。烧鹅肉鲜嫩,皮脆!!多汁!佢地烘烤技巧,鹅皮烤得金黄酥脆,肉质保持了丰富既鹅肉风味。每一啖都散发著浓郁的香气,令人回味无穷。烧鹅我好推荐大家试一试~呢间~白切鸡皮薄肉嫩。鸡肉的质感非常优秀新鲜,肉质唔‘鞋’,并且没有过多的油脂。白切鸡紧系要配上姜葱油一起食,更提升整体的风味。最后我叫左油菜,白灼菜心,简单的烫煮后,完成。唔多油,唔油林林,有菜自然的甜味。整体,新苏记烧猪大王是一家值得一试的餐厅。佢地烧味全部都系自家烧,好地道,香港卖少见少,佢地既半肥瘦叉烧、烧鹅、白切鸡也展现了餐厅对食物既用心同技巧。虽然系深水埗,但香港人既街坊风情还在。服务态度友好,环境干净。如果你系一个钟意食传统中菜既人~可以try try~

• 黑椒烧鹅