2019-07-28
同朋友去行书展,准备几个钟之前既博杀紧系要食饱饱啦!我呢就突然好想食烧味,揾到湾仔开左呢间新既黄金烧味,就黎试下啦~门口已经挂哂咁多烧味,流哂口水!睇睇餐牌先,好多种唔同既烧味都有,坐系厨房隔离既位,仲见到呢间餐厅系自己制作既烧味,唔系出面黎货架!朋友先叫呢个黄金四宝饭$98,有黄金烧鹅,化皮乳猪,肥浓腩叉,酒香汾蹄,再跟埋饭同老火汤(花生眉豆木瓜煲猪骨),仲有骨汤浸时蔬,我地叫左菜心!另外我呢就唔想食饭,剩系食烧味就叫左呢个$54双拼脆皮烧腩仔配瑶柱贵妃鸡(转鸡脾+12)再加咸蛋一只$8!另外再叫左碟骨汤浸时蔬$28 因为我想食多d菜~先黎系朋友既四宝饭,每样既份量都几多,好吸引!先试下个老火汤,好好饮,唔似味精汤!都见到好足料有猪骨。菜都好新鲜,配埋佢用骨汤煮,令到d菜再鲜甜d黄金烧鹅个皮好食,肉又滑化皮乳猪个脆皮超正,好新鲜好脆!!肥浓腩叉个蜜汁好正又唔会太甜,肥瘦分明酒香汾蹄 呢个好够味~我呢个双拼走饭呢~几吸引!烧腩仔我要求左要肥d,真系做到,个皮好正好脆,肉又岩岩好够味!瑶柱贵妃鸡脾呢就肉滑皮又好食,食鸡点可以唔食鸡皮啊~饮品我就叫左冻柠茶走甜,朋友系芬达什果宾治。好满足好
门口已经挂哂咁多烧味,流哂口水!
先黎系朋友既四宝饭,每样既份量都几多,好吸引!
先试下个老火汤,好好饮,唔似味精汤!都见到好足料有猪骨。
菜都好新鲜,配埋佢用骨汤煮,令到d菜再鲜甜d
黄金烧鹅个皮好食,肉又滑
化皮乳猪个脆皮超正,好新鲜好脆!!
肥浓腩叉个蜜汁好正又唔会太甜,肥瘦分明
酒香汾蹄 呢个好够味~
饮品我就叫左冻柠茶走甜,朋友系芬达什果宾治。