2023-05-31
香港地道美食你会谂起啲咩? 可能系鱼蛋?烧卖?或者茶记?但我呢位新加坡朋友最爱的就是香港烧味。通咗关了,不同地方的人都开始黎香港玩喇!呢个朋友一黎到二话不说就带佢黎烔记烧味试试本身喺TST返工嘅我,成日都见到有不少人排队一坐低,见到隔离枱叫咗份烧腩仔😍我地即刻跟机!烧腩仔😍哗!这店的份量绝对不少,呢到系例牌分量,系咪好吸引呢?仲要食落口一啲都唔油,香好香脆!一层肉一层肥一层肉再一层肥再加香脆外皮就系这个样了😋手撕鸡并海蜇🐥呢个系一份小食,份量相对少啲。我地今次都拣咗辣味手撕鸡味道上好有鸡味而且非常之滑,眼见呢个份量好似不多,但其实全都肉,没有用骨把肉垫起,所以都好抵食烧鹅饭❣️这家以烧鹅打响名堂,当然不少得佢啦我地今次要了普通的烧鹅饭,其实可以加钱要脾的,不过我地无加到。饭黎啦,又系一阵香香的味道立即传来!原来这里的烧鹅有一阵独特的烟熏味是其他店食不到的!鹅肉的质地都好实,唔会过淋非常好味,我同我的朋友好快就清咗碟饭了。大推呢间烧味店!店铺中都有好多游客食~睇黎大家都是幕名而来的!
但我呢位新加坡朋友最爱的就是香港烧味。
通咗关了,不同地方的人都开始黎香港玩喇!
呢个朋友一黎到二话不说就带佢黎烔记烧味试试
本身喺TST返工嘅我,成日都见到有不少人排队
一坐低,见到隔离枱叫咗份烧腩仔😍我地即刻跟机!
烧腩仔😍
手撕鸡并海蜇🐥
呢个系一份小食,份量相对少啲。我地今次都拣咗辣味手撕鸡
烧鹅饭❣️
这家以烧鹅打响名堂,当然不少得佢啦