2023-03-19
📍香港大学站惊喜小店‼️• 超足料牛肉burger🥰 — HOHON Eatery🍔•======================Hohon位于香港大学站附近嘅斜路上,铺面细细但系人流不断👍😆两位店主分别喺意大利餐厅同米芝莲餐厅任厨,经验丰富😛今次就同朋友嚟试咗铺头嘅招牌burger同通粉‼️😛------------------------------ ⭐️多汁牛堡 $106 (4.5/5)+$35 双重牛肉Burger用咗竹炭薯仔面包,表面香脆,味道甜甜哋~两块牛肉肉味浓郁,好juicy!!最特别系加咗水果片,令整体更为清新🥰‼️•⭐️芝士青葱粗管通粉 $106 (4.7/5)+$16 烟肉碎呢个真系必试😍‼酱汁用咗水牛芝士、车打芝士同巴马臣芝士制成,好creamy😆加埋烟肉咸香十足🥰店主仲巧妙地加咗啲柠檬汁,所以食落完全唔会觉得腻济👍粗管通粉口感烟韧,中空嘅位置充满酱汁,啖啖满足😍•⭐️自家制焦糖脆面芝士蛋糕 $58 (4.2/5)面头嘅焦糖烧到好脆!蛋糕体富芝士香,不过口感再软滑会更喜欢😍------------------------------整体嚟讲食物高质有诚意🥰两位店主都非常ni
======================
⭐️多汁牛堡 $106 (4.5/5)
+$35 双重牛肉
⭐️芝士青葱粗管通粉 $106 (4.7/5)
+$16 烟肉碎
⭐️自家制焦糖脆面芝士蛋糕 $58 (4.2/5)
整体嚟讲食物高质有诚意🥰两位店主都非常nice😆‼️会细心介绍菜式同问客人意见,值得支持👍
卖相:3.8/5
味道:4.5/5