2024-08-17 1510 浏览
今次我去第二间大档排,在火炭。网上写四时半开业,原来四点半只是员工上班 。六点才开始营业 。 在附近咗一阵,六时才入座 ,入到去已经有一枱客。 虽然大排档, 好庆幸还可以享受冷气 。伙记态度都算ok,现今香港的饮食服务业态度还可求什么呢。 除非是非常高档 你就有良好嘅服务态度。 我叫咗味菜鹅肠, 犹豫不决叫红烧乳鸽,还是卤水?伙记建议我叫红烧,比较多人叫 烧乳鸽, 好食些 。 例牌加多支可乐。味菜鹅肠先到 - 好好味, 份量非常充足。但 食下食下 我发觉 “”where is the味菜? ‘’摷下,摷下,只得 ‘’两块半‘’ 失望。 我的至爱。 算啦,味道都算好, 鹅肠份量好多 ,食完这碟我肚都饱咗一大半。烧乳鸽到啦 ……第一啖咬落去鸽髀,都算唔错。但再食到深入些少啲肉就觉得唔够juicy,有少少鞋。 再食埋一只鸽翼,我已经唔想再食落去喇。 唔好浪费食物打包返屋企啦。埋单 $197食物,我觉得最紧要系,新鲜,即煮即食,同埋味道。 日日有得食是福,最紧要不耐浪费。

埋单 $197
2024-08-14