2020-07-10
香港既拉面店开到成行成市 但真正高质素既冇乜边几间 而且一般既拉面主要以猪骨或者味噌汤底为主 真系食到好鬼闷 所以一向出名奄尖既朋友J上次同我介绍金鹤拉面系主打日式白鸡汤汤底 而且仲要系超级好味 我就日提夜提叫佢带我去试喇 今晚佢终于都得闲带我去喇❤️采用日式装修 去到门口已经觉得眼前一亮 店内环境舒适 灯光暗暗地好有情调 适合倾计去到时间尚早 未正式到晚饭时间 人唔算多 不过食食下d人就开始黎喇我地分别点左呢度最出名既鸡白汤拉面同埋期间限定既北海道极浓蟹汤拉面 另外再叫左一个饺子share黎食两个拉面既汤底都好creamy 我地两个都差唔多饮晒个汤两个汤底虽然只色望落好似 但饮落就会知道个分别 鸡白肉汤底拉面:香浓既鸡白汤汤底 配上慢煮鸡肉同埋日式叉烧 溏心蛋 木耳同埋牛蒡 味道好 卖相亦好吸引 值得一提既系炸牛蒡好脆好甜 慢煮赤鸡肉质好滑好腍 赞!北海道极浓蟹汤拉面:汤底同蟹肉都蟹有蟹味 香浓蟹汤加上淡淡蟹味既蟹肉 好适合一众蟹迷!拉面既软硬度恰到好处 挂汤能力亦高而饺子就不错不失啦美味既一餐以甜品抹茶软冻作结❤️觉得自己好幸福呀朋友J果然冇介绍错 已经好想再去食第二次喇❤️🍜另外不得不
两个拉面既汤底都好creamy 我地两个都差唔多饮晒个汤
两个汤底虽然只色望落好似 但饮落就会知道个分别
拉面既软硬度恰到好处 挂汤能力亦高
而饺子就不错不失啦
美味既一餐以甜品抹茶软冻作结❤️觉得自己好幸福呀
朋友J果然冇介绍错 已经好想再去食第二次喇❤️🍜
另外不得不赞呢度既职员 唔单止服务态度好 而且好熟悉个menu 好体验到日式服务果种细心👍