2017-04-27
行完山去到梅窝,信openrice嘅威力,见到个stuffed squid,好想一试首先环境,对住个海,几舒服,不过最大问题,小心蚊呀!同老板讲蚊嘅问题,佢会俾d蚊怕水俾你架犹疑左好耐要唔要Quesadillas .... 最后order左 beef Quesadillas $92 同 stuffed squid $108Beef Quesadillas :不过不失,比较普通,首先个饼底比较硬,感觉放左一段时间,个filling就普通一堆肉同菜,唔系咩好特别嘅味道,不过唯一一赞系个dipping sauce,有mayo+牛油果+meat sauce,个meat sauce自己配料做,添加左好多嘅色彩。Stuffed squid:其实呢个先应该系招牌菜,感觉好似希腊铁板餐1)Garlic bread:感觉似过期油炸鬼,可以唔理,点左碟上面嘅sauce,好食好多2)完整蒜头:香,甜,juicy,可以一粒一粒蒜头咁挑出黎食3)Squid:个筒带住鲜味,煮得恰当,即系咬落去弹牙,但弹牙中有猪肉嘅stuffing,又弹又有咬口,猪肉嘅肉味加上鱿鱼嘅鲜味,好好嘅配搭。其实成碟最主要个灵魂系个sau
3)Squid:个筒带住鲜味,煮得恰当,即系咬落去弹牙,但弹牙中有猪肉嘅stuffing,又弹又有咬口,猪肉嘅肉味加上鱿鱼嘅鲜味,好好嘅配搭。其实成碟最主要个灵魂系个sauce,酸酸香香,令我真系回想起希腊食到嘅味道
整体service好好,老板好nice,无service charge,但我会好乐意放低小费。