2021-04-05
✨香港少有 札幌汤咖喱🍛 日本咖喱有好多种,而Sama提供嘅系香港较少见嘅札幌汤咖喱🍛😛舖面好大,晚市坐唔满,但食物质素唔错,值得更多人去食❗️▫️介绍呢度嘅汤咖喱🍛先,顾名思义,咖喱系汤状,汤底可以拣蕃茄🍅、椰子🥥或者虾🍤,亦可以自由选择辣度,由0-30度任你拣🤣钟意食辣嘅朋友可以挑战下自己🌶🌶🤣▫️🔸上等牛肋+虾汤咖喱 🌶5️⃣ $138 🌟8/10𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗥𝗶𝗯𝘀 𝗖𝘂𝗿𝗿𝘆 (𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽) 虾汤底劲开胃😋,有少少虾味🍤,唔会盖过咖喱嘅香味,而因为我唔系太食得辣,只系叫咗5度辣🌶😂个人觉得啱啱好,辣辣地咁更惹味❗️斋饮都好饮😋,味道有层次感,算系我食过最好食嘅咖喱😛😂▫️牛肋好稔,又吸咗啲汤咖喱,几香,成个组合好夹👍🏻仲有好多配菜,包括溏心蛋🥚、薯仔🥔、茄子🍆、西兰花🥦同南瓜🎃,呢啲吸咗汤咖喱嘅配菜都好好食❗️特别系只蛋,冇谂过系流心🧡,真系诚意十足🌟不过饭嘅份量略嫌少咗啲🤏🏻🙈同埋价钱唔包饮品~▫️🔹 汉堡扒+蕃茄汤咖喱 🌶5️⃣ $138 🌟7/10[𝗧𝗵𝗲 𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝘀] 𝗛𝗮𝗺𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 𝗖𝘂𝗿𝗿𝘆 (𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼)朋友叫咗蕃茄汤咖喱,蕃茄味浓郁🍅,好香好好味~期间限定嘅汉堡扒,两块
🔸上等牛肋+虾汤咖喱 🌶5️⃣ $138 🌟8/10
𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗥𝗶𝗯𝘀 𝗖𝘂𝗿𝗿𝘆 (𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽)
▫️
🔹[限定] 汉堡扒+蕃茄汤咖喱 🌶5️⃣ $138 🌟7/10
朋友叫咗蕃茄汤咖喱,蕃茄味浓郁🍅,好香好好味~
期间限定嘅汉堡扒,两块汉堡扒都几厚身,肉质唔韧啱啱好,仲几juicy,唔错,不过都系牛肋好食少少🤏🏻🤣Sama嘅主菜仲有好多选择,鸡牛猪海鲜都有,大家可以慢慢试❗️😁