2017-11-22
之前几次经过呢间餐厅都非常热闹,坐满哂人。趁呢日早放工,避开咗peak hour同朋友食个early dinner。[炸软壳蟹辣味肉酱意大利面,$98]软壳蟹好大件呀!炸得几清爽,咬落唔会油淋淋,而且啖啖肉啖啖鲜味。意粉唔会煮得太腍,系我钟意嘅口感,但肉酱一啲都唔辣,同menu讲嘅「香辣」有出入[吞拿鱼牛油果盖饭,$105]呢个饭除咗吞拿鱼蓉同牛油果外,仲有温泉蛋、蟹籽同大量沙律菜,配搭非常健康温泉蛋完美流心。全部材料拌匀后虽然似沙律捞饭,但食落又出奇地唔会怪[焦糖香蕉Dutch pancake,$88]牛油同焦糖嘅香味扑鼻,而香蕉稍微煎过,味道更出。不过面头嘅fresh cream已经溶咗一大半,粟米片亦掂到cream而淋哂,系小败笔不过微厚嘅Dutch pancake口感有少少烟韧,亦有浓浓嘅蛋香,依然非常推荐
[炸软壳蟹辣味肉酱意大利面,$98]
[吞拿鱼牛油果盖饭,$105]