2021-05-29 310 浏览
潮洲菜就食得多,客家菜真系第一次食🙈💚 黄酒炆鸡上到枱嘅时候系热辣辣,份量足半只鸡,黄酒味道重得嚟又唔会苦,食到(同睇到)药材味, 有红枣、杞子、党参仲有啲我唔识嘅药材🤣 配料有云耳、冬菇同洋葱,冬菇索哂啲鸡汁好入味,个黄酒鸡汁用黎捞饭真系一流,唔觉意食食吓就食哂成碗饭🥲💚 鬼马焗鱼肠表面焗到金黄,最上面𠮶层系油炸鬼,下面系鱼肠焗蛋,有好重嘅陈皮味,就咁望都望到有好多陈皮丝,鱼肠嘅份量都几多,味道比较清淡,胡椒粉随个人喜好自己加,整体嘅味道好唔错,美中不足嘅系焗得唔够干身。💚 金银蛋上汤娃娃菜好家常嘅一道菜,金银蛋份量多,有好多原粒炸蒜,但又唔会好重蒜头味,虽然系好简单嘅一道菜,但整得好好味。味道: 🌕🌕🌕🌕🌗服务: 🌕🌕🌕🌕🌑价钱: 🌕🌕🌕🌕🌑环境: 🌕🌕🌕🌕🌑------------📍 客家人 (长沙湾)长沙湾青山道193A号永业大厦地下B号舖------------

潮洲菜就食得多,客家菜真系第一次食🙈

黄酒炆鸡

服务: 🌕🌕🌕🌕🌑
价钱: 🌕🌕🌕🌕🌑
环境: 🌕🌕🌕🌕🌑

------------
📍 客家人 (长沙湾)
长沙湾青山道193A号永业大厦地下B号舖
------------