2018-12-05 50 浏览
经过开心星期五夜左训,就算星期六训到晏一晏都补唔番,出到街都仲系咁眼训,唯有揾咖啡因提下神得知尖沙咀都有% Arabica,呢间百分比之前系IFC已经试过,印象良好,尖沙咀店藏身于往中环码头方向,上一层楼梯就会见到一上到去人头涌涌,不逊于IFC分店,好野果然唔系大街都一样咁多人知,旁边有高台方便大家企一企,又或者放低咖啡倒下糖之余,仲可以整理一下物品,要饮好野就要乖乖排队除左咖啡,仲有多款周边商品,喜欢百分比符号的朋友就岩晒排队的时候可以睇到店员以熟练的手势打奶冲咖啡,咁好生意,手脚慢少少都唔掂排左大约5分钟就到我地,人龙清得都几快,咖啡选择贵精不贵多,总共有4款,可以拣SINGLE ORIGIN 或者 BLEND,个人推介黎到呢度要试一试SINGLE ORIGIN CAFFE LATTE - SINGLE ORIGIN (TALL - $50)              AMERICANO - SINGLE ORIGIN  (TALL - $45)叫左两款不同咖啡试试,LATTE有靓靓拉花,奶跟咖啡的比例做得好平衡,互相辉映,好难得两者味道同样突出,奶打得够细致幼滑AMERICANO
除左咖啡,仲有多款周边商品,喜欢百分比符号的朋友就岩晒

AMERICANO由于无加奶,咖啡质素轻易呈现,个人口味唔钟意饮酸的咖啡,这里的味道正合我意,浓香得黎唔会苦,饮完成个人醒晒

香港要饮咖啡唔难,周围都有连锁集团,但要饮精品咖啡而高质的就少之有少,难得闹市中终于开一间GRAB AND GO高质咖啡,难怪客似云来
2018-11-24