2017-11-06 94 浏览
从加拿大回香港渡假的亲戚住在天水围的酒店,为咗方便佢哋,我今晚就约佢哋去元朗食饭,因为佢𠮶边其实食越南pho就好容易,但好少好味泰国菜,我睇完OpenRice上面啲人对呢间野嘅评分,我谂都唔谂就拣咗今晚去呢度食饭。其实哩间餐厅service唔错,不过卫生方面就⋯柚子沙律有条长头发佢都立即换俾我哋嘅,而食物方面就,好港式⋯⋯叫咗一个湿炒海鲜河、泰式猪手、柚子沙律、肉碎生菜包等等,成餐饭我净系影咗一张相,就系个泰式猪手,见到𠮶个献汁我立即O咗,我第一次见到咁港式嘅泰国嘢,其实味道真系唔差嘅,但系一啲泰国风味都冇,其实真系好后悔带佢哋嚟食啲咁唔正宗嘅泰国菜。我开始对OpenRice好失望。讲完。

我开始对OpenRice好失望。讲完。
泰式猪手