2024-11-20
呢个11月真系过得好漫长🥲全屋人轮住病无停过照顾两个小魔怪真的身心俱疲😵😵😵真心好需要一个平衡(11月请快啲过🥲)所以就约左Daddy 去有香港后花园之称既西贡行下因为Daddy好钟意饮咖啡而我又好想揾个地方chill下所以就去左Sleepless度叹左个lunch😌呢度真系好正好舒服简约得黎又可爱既布置加埋佢地既立体拉花😍真系令我疯狂打卡🤪😝📸阿里巴巴罗勒鲜茄酱时令海鲜扁意粉 $128鲜茄酱挂满每条扁意粉,意粉软硬度适中,罗勒嘅香味加埋蕃茄既酸酸甜甜好开胃猫头鹰精力充沛全日早餐 $148呢个早餐超丰富,有鲜果乳酪糠麦、健康沙律🥗香浓芝士肠、明太子玉子烧🥚大烤菇🍄🟫烟三文鱼🐟比利时手制窝夫🧇佢个乳酪系纯乳酪无添加糖👍健康又好味👍赞极厚の邪悪法式烤吐司配云尼拿雪糕 $108超厚嘅法式烤吐司真系超级邪恶,首先佢本身系软腍腍嘅,加埋朱古力酱同蜜糖,点埋云呢拿雪糕一齐食,简直食唔停口🤤 Espresso $32 咁浓嘅咖啡系我Daddy饮嘅🤪闻落好香,但系我唔敢试😂因为饮完我会胃痛😅星峰Latte $74 日本福冈八女地区星野产抹茶🍵 浓浓茶香、口感顺滑、少甜、层次分明,加埋Chiikawa
照顾两个小魔怪真的身心俱疲😵😵😵
真心好需要一个平衡(11月请快啲过🥲)
所以就约左Daddy 去有香港后花园之称既西贡行下
猫头鹰精力充沛全日早餐 $148
极厚の邪悪法式烤吐司配云尼拿雪糕 $108
Espresso $32
星峰Latte $74
日本福冈八女地区星野产抹茶🍵 浓浓茶香、口感顺滑、少甜、层次分明,加埋Chiikawa 拉花😍劲打卡able📸
立体拉花 $68
呢间cafe 既Signature就系立体拉花,唔系唔试下丫😂呢个真系必点😍我一见到𠮶两只猫猫即刻心心眼,超可爱劲得意😍😍😍不停打卡😂而杯饮品个味道都唔错,口感顺滑,有淡淡既芝麻香味既芝麻鲜奶
Sleepless
📍西贡市场街11号地舖