朋友预早成个book左呢间日式料理,因为餐厅比较细同好少位,要预早啲订枱。系香港好少见既专食日式串扬居酒屋,系吧台形式对住日本厨师用餐。食物有温度,食得出每样食材都好新鲜,用最适合既方法制作佢出黎,由于厨师会系你面前制作每样食物,所以每一啖都系即做又新鲜。💛前菜叫左薯仔沙律,正常味道,可以用黎垫一垫肚左边呢个梅鲛鱼软骨,好咸,要配其他野食,同狂饮茶,最后因为太咸无食哂带子三文鱼籽 比佢个样吸引左所以叫左,鱼籽好新鲜,带子有啲老,食个时痴牙绯鱼子昆布 食落好有冲击感,因为一咬啲绯鱼子会系你口入面爆开,好脆实既感觉!推介🧡炸虾 虾肉弹嫩鲜甜,食得出好新鲜,又炸得岩岩好熟,虾头都可以食😆明太子炸鸡胸 肉本身无咩味,但有明太子酱咸味搽够,都几好味芥辣鸡胸肉 同样都系靠个酱既味水牛城芝士 炸得外皮炸得脆,内面流心,芝士味香浓炸和牛柳 调味同质感较为普通蒽猪肉卷 猪肉嫩,香☺紫苏叶秋刀鱼 超惊喜既味道,外皮炸得金黄酥脆,秋刀鱼仲系刺身状态,外面裹著一层紫苏叶,味道好夹好突出,必点!😋 😋炸鳕鱼白子 必叫,外脆内creamy 😛明太子忌廉意粉 最尾以呢个意粉收尾,估唔到咁好味,意粉亦好弹滑,唔好睇啲

饮品

前菜叫左薯仔沙律,正常味道,可以用黎垫一垫肚

薯仔沙律,梅鲛鱼软骨

带子三文鱼籽

炸虾
明太子炸鸡胸 肉本身无咩味,但有明太子酱咸味搽够,都几好味
明太子炸鸡胸
芥辣鸡胸肉 同样都系靠个酱既味
芥辣鸡胸肉

水牛城芝士 炸得外皮炸得脆,内面流心,芝士味香浓
炸和牛柳 调味同质感较为普通
炸和牛柳

蒽猪肉卷 猪肉嫩,香☺
蒽猪肉卷

紫苏叶秋刀鱼
炸鳕鱼白子 必叫,外脆内creamy 😛
炸鳕鱼白子

明太子忌廉意粉 最尾以呢个意粉收尾,估唔到咁好味,意粉亦好弹滑,唔好睇啲忌廉汁好稀身,但调味系好浓郁,食哂都唔会觉得济,我地食到最后都觉得呢个意粉结尾岩岩好,估唔到系日本料理食到比意式餐厅好味既意粉
明太子忌廉意粉

整体真系好值得过黎饮返杯,庆祝都好适合❤
2024-06-15
炸虾