2017-07-04
于筲箕湾嘅天悦广场,竟会有这酒店式的口味,绝无夸张!!!比起好多西式餐厅佢哋嘅味道同埋价钱都极佳,可讲是香港少有,虽然系港式嘅茶餐厅,不过真系感觉到佢哋好用心。黄金吉列鱼柳蛋包饭,鱼柳炸得非常脆口,里面嘅嘅鱼肉刚刚好熟透啱啱好。而且份量好多, 鱼柳嫩滑。香煎咸牛脷蛋包饭,牛脷有淡淡的调味一早叶制好,而且咬落唔会好银口。以为咁嘅价钱质素一定比唔上一啲大酒店,点知我同屋企人都觉得佢嘅味道系非一般茶餐厅嘅水准。另外蛋包饭炒得粒粒香,整个分量二人食啱啱好。牛肉汉堡,淡淡滋味。 牛肉一层层咁喺口一边溶化,牛嘅味道好浓烈,而且分量同埋口感都一流。配埋蔬菜同埋水果叶制,好有肉味。另外叫咗个鸡全翼,呢度嘅小食同埋正餐好有我哋嘅童年回忆, 好似食返细个𠮶种无添加又好味嘅味道。另外仲有罗宋汤同埋红豆冰,仲有热奶茶。买单嘅时候都系$200,分量同埋口味都令人非常满意。特别要但系佢嘅红豆冰真系粒粒红豆,唔似出边快餐店嘅食已经系一大Pat,而且咬唔到一粒粒冇口感。
而且份量好多, 鱼柳嫩滑。