2024-05-24
一进入店已经深深感受到香港情怀浓厚气氛,播放住70-80年代💽经典歌曲🎼店内每一件摆设都好有心思竹制雀笼,老虎机🎰大大个红霓虹灯壁画好有特色🤩有多款不同款式嘅鸡煲选择,当中有啲口味从未见过好有创意💡日本广岛蚝🐔鸡煲我哋叫咗呢款日本广岛蚝🐔鸡煲,估唔到蚝嘅份量相当多,每只蚝身肥美又大只,完全没有缩水,蚝味浓郁无腥味,蚝身口感软滑。鸡件同样有水准,每一件都大大旧,好嫩滑啖啖肉😋酱汁调教得相当惹味,中辣辣得过瘾~之后加汤再打边炉,仲有得拣鸡汤或者猪骨汤正~🐮龙凤呈祥牛肉拼盘(细)一盘细嘅份量都足够2-3个人食,呢个拼盘好丰富,有牛舌、牛胸油、牛肉粒、雪花肥牛同手切牛肉,我特别钟意牛胸油,油脂满满又爽口~🥟即制回味五香肉丁饺(6粒)港式风味饺子🥟用五香肉丁做馅料好有创意,绝对值得一试‼️🐟自家制炸鱼皮鱼皮炸得香脆可口,食到停唔到口😂🥬丰盛杂菜拼盘特大版怀旧漱口杯盛载各款蔬菜,睇到都好开心色彩缤纷,蔬菜种类有好多款,全部都好新鲜~🍋自家制陈年咸柠七大大个怀旧漱口红色胶杯😂玩味十足,食鸡煲饮番杯咸柠七清热解渴~
日本广岛蚝🐔鸡煲
🐮龙凤呈祥牛肉拼盘(细)
🥟即制回味五香肉丁饺(6粒)
港式风味饺子🥟用五香肉丁做馅料好有创意,绝对值得一试‼️
🐟自家制炸鱼皮
鱼皮炸得香脆可口,食到停唔到口😂
🥬丰盛杂菜拼盘
🍋自家制陈年咸柠七