2019-01-27
最初系朋友介绍先知道佢既存在;西餐但系隐蔽系熟食中心,听到当下就觉得好有趣想去见识下。搭上天梯之后(条扶手电梯都几长下🤣),进入眼帘既就系一个常见既熟食中心,吵杂,绝对唔会系你系西餐厅会有既感觉。行入少少突然画风剧变;十几张台舖晒红白格仔既台布,一个站姿端正的绿围裙姐姐上前问好,睇黎冇去错地方。Menu系张简单既A4纸,一面系餐厅既地址同logo,一面则是前菜主菜同甜品既menu(因为我自己带酒去所以冇攞酒水menu睇)。每个菜色都系独立价钱,冇餐set提供。我地两个人嗌咗个鹅肝salad、risotto、煎三文鱼同蛋白蛋糕。除咗蛋白蛋糕略嫌逊色,其余三个菜都十分出色,无论摆盘又或是味道都十分讲究,特别想提下个鹅肝前菜,用大大够新鲜鹅肝煎,香甜多汁,绝对唔系一般鹅肝酱可以媲美!🤩而呢间大排档既服务质素都系超出预期的好😳既然系熟食中心做,我多少都预计系大排档既感觉,结果完全超出想像!除咗有fine dine既serving dish流程,呀姐姐同呀大哥serve酒同介绍都有番咁上下,对pairing都唔系话简简单单白肉白酒咁笼统👍🏼btw我带咗支比较甜既白酒去(Alsace既riesli
btw我带咗支比较甜既白酒去(Alsace既riesling)谂住唔点饮酒既朋友都可以饮啲,结果发现同鹅肝真系夹到冇朋友😍