2021-12-29
12月好多朋友聚会,一大班朋友会想揾啲任食放题食,大埔嘅选择唔太多,今次有住大埔嘅朋友推介依间「OPPA韩国烧肉店」,系旺角都有另外一间分店。餐厅装修好有韩国feel,有圆枱都有卡位选择。餐厅主打烧肉放题,每枱都会有个抽空管帮你抽走浓烟,唔会搞到成间店乌烟障气。每块烤肉板会倾斜放,可以流走啲肥油,仲有个位可以放蛋浆整泡菜烤蛋!😎-每枱会先奉上用成只牛形状的板来装载的「和牛拼盘」,打卡一流!拼盘包括A4黑毛和牛肩肉、A4黑毛和牛三角腩、澳洲和牛舌、霜降小牛排等,每款肉都切得好整齐,仲会有个小标志系上面,好细心,好多时食放题成日都会唔知道自己食咗咩肉。A4黑毛和牛肩肉啲肉质好结实,肉眼已经望到好均匀嘅霜降油花,入口即溶,好正!🇰🇷-除咗和牛拼盘之外,任食食物都有好多选择,包括前菜、肉类、海鲜类、韩式料理、蔬菜类等等,饮品就要另外加$30先有得任饮。同我一样钟意食韩国野嘅朋友唔好错过,最后甜品仲有每人一盒Movenpick雪糕Tim,超值!😋-味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)回购评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️ OPPA韩国烧肉店 (大埔)📍 大埔旧墟直街4-20
味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回购评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ OPPA韩国烧肉店 (大埔)
📍 大埔旧墟直街4-20号美新大厦地下B2舖