2021-03-21 38 浏览
喺疫情下,好耐都冇约啲为食Friend出来聚下,最近有同事向我强烈推价一间喺油麻地食川菜既,叫厨十三老坛酸菜鱼,话食过好食唔错,所以星期五就约够4位为食Friend出嚟聚聚,3日前已订左位,当日一到步店员即时安排入座,安排左坐4人卡位,方便我地倾密计🤭,现场环境虽然唔算好大,但地方整洁企理的👍🏻👍🏻睇完餐牌当然要试招牌菜,叫左老坛酸菜鱼(土豪份)加左午餐同宽粉,还order左以下小食: -碧绿脆笋-泡椒凤爪-老虎椒爱松花蛋(皮蛋)好快重头戏酸菜鱼送到上枱,个碗差唔多有半张枱咁大,非常之有霸气,鱼肉片新鲜好食口感好好,唔会好似出面啲舖头咁整到啲鱼肉片又霉又易散,午餐肉厚切好好食,其它小食都唔错(水准之作👍🏻),店员服务殷勤有礼,见倒我地茶壸冇茶都即刻为我们补充返,现场门口虽然有人等位,踪使食完餐饭,店员又唔会即刻收哂你枱上啲餐具好似赶你快啲走咁,抵赞👍🏻不过倾多阵我地都识做,让返张枱出嚟比其他食客,综合几位为食Friend既意见都觉得这间厨十三招牌酸菜鱼既级数比起深圳出名既酸菜鱼系有过之而无不及,一定有下次😋😋😋😋
-碧绿脆笋
-泡椒凤爪
-老虎椒爱松花蛋(皮蛋)
2021-03-19