2022-08-10 99 浏览
深水埗出名多cafe,但系间间都好多人咁,见到呢间吾洗第位就入去试下! 见到装修好似bar又好似cafe,原来餐厅系乐队Kolor开既。餐厅以「日啡夜酒」模式经营,即白天是咖啡店,一到夜晚就变酒吧! 符合香港人日头反工夜晚放松既态度。店舖主打主打手冲咖啡及特色鸡尾酒,不过因为仲日头,下次有机会试下cocktail 😊 明太子蟹籽意粉 $115平时明太子意粉啲汁都好似吾系好够,呢度既意粉既酱汁多到煮多一份意粉都得! 汁系多过意粉😂 味道上算creamy,不过会愈食愈腻,明太子同蟹籽吾算多,整体上中规中矩 😊 牛油果青苹果蟹肉沙律多士 $85见个菜式摆得几靓,食落都有好多蟹肉,青苹果就吾系好食到啦,多士用左酸种面包,食落都算松软😊 法式特浓热朱古力 $50真系冇谂过朱古力可以浓到咁,似饮紧溶左既朱古力,系非常稠身,所以会比个杯仔慢慢饮,会想再加多少少水中和下😂 佢话就话热,但系饮落口都冻哂🥲 会有更加腻既感觉🙂 Mocha $50呢个失望呀,冇啡冇朱味🥲 奶味偏重,饮落都系吾够热抵食程度:⭐️⭐️⭐️食物质素:⭐️⭐️⭐️员工态度:⭐️⭐️⭐️环境装饰:⭐️⭐️⭐️卫生情况:⭐️⭐️⭐️食过返寻味:⭐️⭐️⭐️(满分:⭐️⭐️⭐️

😊 明太子蟹籽意粉 $115

😊 牛油果青苹果蟹肉沙律多士 $85

😊 法式特浓热朱古力 $50

🙂 Mocha $50
呢个失望呀,冇啡冇朱味🥲 奶味偏重,饮落都系吾够热

抵食程度:⭐️⭐️⭐️
食物质素:⭐️⭐️⭐️
员工态度:⭐️⭐️⭐️
环境装饰:⭐️⭐️⭐️
卫生情况:⭐️⭐️⭐️
食过返寻味:⭐️⭐️⭐️

(满分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)