今日去湾仔揾朋友食饭,佢带我来左呢个好特别的餐厅,食一种南法特色的可丽饼,而且有咸点有甜点,食完觉得好有惊喜🥰🥰🔹Mussels呢个系店长特别推荐的季节mussels,果然系超级鲜甜,而且煮得酱汁完美结合,好食到直接清空🤤🤤🔸Les Pierres Noires这个是店内signature的咸点,一块酥脆的可丽饼包裹上咸香味十足的ham和一个流心蛋,简直系味觉的最佳冲击,我好喜欢酥脆的饼底🩷🔹La Normande我觉得呢个甜品应该所有女仔都会心心眼,一个火焰山的造型,绝对吸睛,而且味道都超出色🥰 一d都唔会觉得甜到漏😻😻🔸La Lincorne呢个甜品系我今晚的最爱,本身以为火焰甜品已经够惊艳,但系我发现同可丽饼最夹的系新鲜的水果同埋奶油,加埋雪糕的冰凉口感,简直系一试难忘,只有试完先知道个滋味❤️❤️我好钟意呢间南法格调的小店,绝对值得来一试🩷🩷🩷

🔹Mussels

🔸Les Pierres Noires

🔹La Normande

🔸La Lincorne

我好钟意呢间南法格调的小店,绝对值得来一试🩷🩷🩷