香港为数不多的纯素餐厅 - 斋啡尖沙嘴俾人感觉就系个个都好赶好忙, 但呢日CK就意外发现一间环境幽雅宁静, 以一种舒适感木系色调去设计既餐厅 -  斋啡。唔好睇间餐厅开系马路边就一定好嘈, 其实经过呢度既车唔算好密好多, 系度食野真系一种享受黎 ! 客人要食野, 首先要系两间地铺其中一间度购买食物先, 侍应会俾飞你, 因为煮食需时, CK就建议大家先返回一间有坐位既地铺坐低等, 留意住左上方萤幕, 当显示到飞仔号码就可以去取餐啦~ ! 简单讲下我地叫左咩野食啦 : 素芝士植物猪柳墨西哥卷配沙津及番薯脆条, 植物猪柳主要成份为大豆, 质感同真猪肉非常相似。加上独特既调味同纯素沙律酱, 酸酸的柚子清新, 酱料少辣提升植物猪肉鲜味, 几可乱真非常神奇 ! 全日早餐, BAKED EGG就成日见啦, 但比较少见系火龙果 ! 仲有大啡菇配纯素芝士、番茄、青瓜、甘笋、羽衣甘蓝和生菜, 加上纯素他他汁, 卖相吸引食落清爽 ! 饮品果方面就唔觉有咩特别就唔特别推介了, 如果一餐饭既价钱可以系一个咁CHILL既地方RELAX下, 打下卡, 真系唔错既选择 ! 斋啡地址 : 尖沙咀柯士甸道154-156号
香港为数不多的纯素餐厅 - 斋啡

简单讲下我地叫左咩野食啦 :

斋啡
地址 : 尖沙咀柯士甸道154-156号花园大厦7B地铺
电话 : 28332838
营业时间 : 星期一至三及五:12-8, 星期四休息, 星期六日及公众假期:11-6
2022-12-04