2024-05-16 260 浏览
内地有近300间分店热门嘅「遇见小面」竟然系黄埔天地奇妙坊开设咗香港首店,开业期间仲有限定嘅惊喜优惠,打卡影相仲有机会得到限定嘅龙年筷子礼盒🎁扫ǫʀ ᴄᴏᴅᴇ落单输入【ʜᴋ888】仲有ᴅɪꜱᴄᴏᴜɴᴛ添‼️ 人流劲多点可以唔试下👅1️⃣ 红碗碗杂面🥣镇店之宝一定要试吓🤤 入面有成18种嘅材料同埋现磨嘅花椒粉,诚意十足😎将粒粒嘅碗豆用大骨汤煨制成金黄色糊状嘅耙碗豆,豆香味极浓郁,再配埋肥瘦均匀嘅五花肉,捞落面到,真系每条面都系满满嘅精华,十分入味🤤2️⃣ 小窝冒菜🥘4款有得拣,有辣有唔辣,够哂贴心‼️ 我拣呢个系带有少少辣嘅卤牛肉,用咗牛𦟌,酥软得嚟又布满牛筋所以食落口感比较靭😚入面仲有莲藕、豆皮、薯粉等等…… 食完一定饱饱的😆3️⃣ 小酥肉番茄汤面🍅超级大碗嘅汤面😋 仲要真系见到有番茄粒酸酸甜甜嘅番茄汤底,好开胃🤩小酥肉就炸到金金黄黄好酥脆,份量都唔少嫁~ 劲满足😋4️⃣ 锅巴土豆🥔薯仔外焦内嫩,切到啱啱好一啖一粒😋 仲可以拣要辣定唔辣,而我就拣咗辣🔥辣嘅话系用咗油辣子,香而不辣,食落仲带有得有啲甜甜地😚 而唔辣嘅话就会系配搭蕃茄酱🥫

1️⃣ 红碗碗杂面🥣

2️⃣ 小窝冒菜🥘

酱香卤牛肉小锅冒菜

入面仲有莲藕、豆皮、薯粉等等…… 食完一定饱饱的😆

3️⃣ 小酥肉番茄汤面🍅

小酥肉番茄汤面

小酥肉就炸到金金黄黄好酥脆,份量都唔少嫁~ 劲满足😋

4️⃣ 锅巴土豆🥔

用餐时段